Från sjön.

Skeppet Engenie, kapten Lindström, passerade 11 dennes Lizard point (sydligaste spetsen af England). Allt väl ombord.
— Norske jagten Norden, kapten Bergersen, strandade i onsdags söder om Helgingbors humn. Fartyget, som var hemma i Fredrikshavn och på resa till Nysted med lust at bräder, är nu alldeles fyldt af vatten. Besättningen räddades af ångaren »Framåt», som sedan inbogserat fartyget till Helsingborg.
— Bergningsångaren Herkules och Postiljonen, ankomino 12 dennes till Hernösand efter att i Vasa skärgård förgäfves hafva sökt berga ett par haverister.
— Skonerten Activ, kapten Kirkman, hemmahörande i och kommande från Köbenhavn samt destinerad till Gefle med last af jern, inkom till Kalmir i onsdag i haveri. Fartyhade samma dag på morgonen omkring 2 mil från Ölands södra udde stött på ett vrak, troligen den förut omniämda, sjunkna Ystadsskonerten Augusta. Activ är betydligt läck.
— Ångfartyget Livadia, kapten Williams från Liverpool, strandade i tisdags, på resa från Kronstädt till Autwerpen med hafre, på Hittarps ref; strax norr om Helsingborg; Kaptenen begaf sig strax till Helsingör för att få hjelp, Följande dag på morgoaen stod ångaren qvar å grundet och troddes så vida den rådande nordvestliga stormen fortfor, blifva vrak.
— Skonerten »Amor», kapten Johansson från Oskarshamn, på resa från Leithsfjord med stenkol, har inbogserats till Helsingör medgkapade master efter att ha varit i kollision med en för ankar liggande bark.
— Ett norskt barkskepp har i onsdags natt för stormar ankrat norr om Hven, der detsamma förmadats hafva fångat telegrafkabeln.
— En lastad jakt har i ondags natt straudat söder om Helsingborgs hamn. Bogserer Framåt har ditgått för att erbjuda hjelp.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 20 September 1881
N:r 75

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *