Från sjön.

Det förut omnämda Rostock-skeppet Schnelle, som strandat utanför Hammarudden ha tagits flott af bergningsångaren Postiljonen och införts till Katthammarsvik.
— Å samma grund har sedermera en mindre slättoppad skonert straudat, och afgick bergnings- och dykeribolaget Neptuns ångfartyg Postiljonen, sedan skeppet blifvit infört i hamn, till skonerten för att lemna hjelp.
— Norska briggen Sigrid, hemma i Arendal, stadd på resa från Sundsvall till Hull med last af plankor, har i torsdags strandat vid inloppet till Burgsvik å Gotlands sydvestra kust, och har bergningsoch dykeribolaget Neptun afsändt ångfartyg till strandningsstället. Besättningen har bergats men fartyget har blifvit vrak.
— Den i föregående nummer omnämda, å Ternörefvet strandade galeasen Fortuna, togs samma dag af grundet utaf ångfartyget Freja.
Under arbetet med att taga fartyget af grund, bräcktes stormasten, så att den under påföljande natt gick öfver bord. Fartyget inbogserades dagen derpå i Kalmar hamn, för att undergå reparation.
— Från Shorehamn skrifves 10 Nov.: Skeppet »Felicia», hemmahörande i Kalmar, och som påsserat härstädes på resa från London till Rio Janeiro med cement, har sistl. natt i bugten varit i kollision med briggen »Shamrock» och har förlorat klyfvarbommen och märsrånocken samt lidit andra skador; fartyget drar dock intet vatten, och kaptenen ämnar om möjligt anlöpa Plymouth.
— Norrköpingsskonerten Anna, på väg från Königsberg till hemorten med råglast, antages hafva gått förlorad.
— Ångaren F. H. Kockum sökte i fredags att taga det på Bredgrundet strandade »British Marchand» från grund, men lyckades icke.
Från kl. 10 f. m. till 10 e. m. arbetade bogseråvgarens kapten och manskap med outtröttlig ihärdighet, men nödgades sintligen öfvergifva bergnivgsarbetet, i anseende till den höga sjön och de skador Kockums både maskin och skrof erhållit. Bogserångaren inkom i hamnen i ett ganska medtaget skick och måste under en veckas tid ligga stilla för undergående af reparation.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 22 November 1881
N:r 93

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *