I postförbindelsen norrut

hafva åtskilliga personer inom norra häradet önskat den förändring, att posten måtte komma att afgå från Visby på tisdags i stället för på onsdags morgnar, anförande de som skäl härför, att den på söndagen ankomna posten eljes varder för länge qvarliggande härstädes.
Det synes oss vara till skada att icke denna framställning fått vänta, intill dess poststyrelsen afgjort frågan om post: fyra gånger i veckan till landthamnarne: Ty då sist nämda förslag afser utsändande af post från Visby jämväl söndagar och torsdagar, så vore genom en sådan anordning den öfverklagade olägenheten till fulloafhjelpt. Nu skulle möjligen kunna hända, att posts\’yrelsen anser sig genom ett bifall till ansökningen bafva fullgjort allan rättfärdighet och låta bli att öka posternas antal.
För öfrigt är det ganska vanskligt att företaga ändringar i en postgång, som sedan flere år bestått. Vi sågo i fjor hvilken klagan som uppstod, då genom företagen ändring sydvestra Gotland icke fick sina gotlandsblad för tisdag förr än på lördag, och helt visst skulle klagomålen i nu föreliggande fall varda än talrikare.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 18 Maj 1886
N:r 40.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *