Från sjön.

Från Stockholm skrifres i förgår: Sjöfarten tyckes i år börja ovanligt tidigt. Ångaren »Johan Tillberg», som i dag utgått till Skeppsholmen för att justera kompassen, afgår i morgon härifrån till Ryssland och »Eos» samma dag till Königsberg; en tredje, »Adam», är under rustning. I går e. m. slussade ångaren »Betty» kommande från Libau med råglast, och afgick till Eldqvarn för att lossa. I dag afgick härifrån för fulla segel en Roslagsskuta. De flesta fjärdarna i skärgården äro öppna; endast några s, k. vassar och småvikar äro betäckta med ett tunt ishölja.
Från Stettin skrifvos till Aftonbladet under 6 Februari:
»Sedan isen efter de 2 senaste veckornas töväder betydligt försvagats, uppkommo i går två revigreångare, »Pölitz» och »Salamander», och i morgon ämnar den till London destinerade ångaren »Berlin» i sällskap med en isbrytare och ett par andra ångare forcera isen ned till Swinemünde, hvadan vi antagligen i dagarne hafva öppet vatten.
— Från Oskarsbamn skrifves i tisdags: Sjöfarten hit, som en längre tid varit obehindrad, är nu öppnad för året. I lördags inkommo nämligen skonertev Onvard, kapten N. Ingemansson, med barlast från Kolberg, och tyska galeasen Arche, kapten M. Hiillman, med fotogén för hr Ideströms räkning från Bremen, den senare efter en lång och besvärlig resa. Dessutom hitväntas i dagarne skonerten Iugrid, kapten Sandin, med ballast från Varberg. De underlastning varande fartygen väntas afgå härifrån i början af Mars.

Gotlands Allehanda
Fredagen 11 Februari 1887
N:r 12.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *