Riksdagsvalen på Gotlands landsbygd,

hvilka i går förrättades hafva utfallit såsom väntadt var. Der går en stark strömning, enhälligare i norr än i söder, i riktning för lifsmedelstullar, och utgången af valet var derför gifven. Uppgifter för alla socknar hafva ännu icke ingått, men af dem, som kommit oss tillhanda, framgår följande resultat:
Norra domsagan

I sin valkrets har alltså Per Larsson, så vidt ou är kändt, i 38 socknar erhållit 464 röster af 500 afgifna sådana. Resultatet från återstående 9 socknar ändrar icke utgången.
Södra domsagan

Hr Norrby har således uti 31 socknar af de 45 erhållit en så hög röstsiffra som 621 och är således säker på sitt återval.
Den rörelse, som under den senaste veckan inom valkretsen uppstod till förmån för någon kandidat mot lifsmedelstullar, har i dessa socknar omkring dr Sätervall samlat 99 röster. Kristoffer Johansson, som i fjor fick 185 röster, har i år endast erhållit 3.
I allmänhet vittna båda dessa val såväl som det i staden om ett ovanligt lifaktigt deltagande och en lifligt känd önskan att uttala sin åsigt i den brännande frågan.

Gotlands Allehanda
Torsdagen 7 April 1887
N:r 28.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *