Från landsbygden.

Stenkyrka, 2 Juni.
Vårsådden är nu i det närmaste afslutad, Kor och får äro släpta på bete, som visserligen är klent men dock bättre än den magra kost, landtmannen undan vinterkampanjen kunnat rädda åt dem.

Rågåkrarne se på många ställen, isynnerhet der snödrifvorna lågo djupast och längst qvar, mycket skrala ut; på en del får man säkert skörda mindre än hvad man utsått.

Flere svårare sjukdomsfall hafva på sista tiden inträffat, och i allmänhet råder rätt stor sjuklighet hos befolknivgen härstädes.

Vår post, som för litet sedan ändrades, så att den ankommer från Visby på tisdag arne, behöfver än en ändring för att bli i någorlunda önskvärdt skick.
Med diligensen, som på torsdagarna afgår till Fårösund vore billigt sända socknens post till Tingstäde för att der af postföraren afhämtas och hitforslas, Genom denna åtgärd, som från Postverkets sida kräfde en kostnad af några få kronor i veckan, skulle vi något så när blifva likställiga med de flesta gotländska soknar. Vår post på lördagarna blir nu alltför gammal, och med de fordringar man nu för tiden har på kommunikationer kan ofvanskrifoa åtgärd ej anses annat än billig att genomföra.

Försäkra kreaturen. En fattig skomakure släpte för någon tid sedan ut sin enda ko ett välbehöfligt och godt stöd — på bete, hvarvid hände den olyckan, att då djuret rullade sig på marken, ryggraden brast, Så att det genast måste nedslagtas. Som i allmänhet på landsbygden var icke kon försäkrad, hvadan förlusten för den fattige familjen är mycket känbar.

Gotlands Allehanda
Måndagen 4 Juni 1888
N:r 45

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *