Stortorgdagen

i dag å södra byrummet har som vanligt företett ett brokigt folklif. Redan från tidigt på morgonen ha skaror af landtbor varit i rörelse på våra gator och uppåt Adelsgatan och utanför Söderport har man ibland haft rätt svårt att lotsa sig fram, och de många »karamellsstånden» på högra sidan om vägen ha varit belägrade af folk.
Ute på marknadsplatsen har tillförseln af sedvanliga varor, bleck-, plåt-, koppar-, korg- och stenkärl m. m., varit ganska riklig, att nu inte tala om alla läckerheter, som fresta gommen. Kreaturstillförseln har icke varit så stor som man kunnat vänta under ett dåligt foder år och säljarne ha beklagat sig öfver en tryckande tystnad i affärerna. Hästar, af hvilka fannos till salu rätt vackra djur, utbjödas till 150—300 kr., af oxar begärdes 250—300 kr. för paret och korna gälde 50—70 kr.
Naturligtvis ha icke marknadsnöjen saknats. Strax vid ingången till markvadsplatsen har en i ett tält inrymd kasperteater säkerligen gjort goda affärer, lyckobref och »den tillkommaandes konterfej» ha sålts i långa banor, och positivspelare både med och utan armar och ben ha med glödande skrikande, sorgliga kärleksqväden fängslat både gossars och tösers uppmärksamhet.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 16 September 1891
N:r 143

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *