När för samfärdseln

inom Gotland häromåret föreslogs upprättandet af diligenslinier för post och passagerare möttes den tanken, såsom så mycket annat nytt, med den invändningen att det vore obehöfligt och icke komme att hära sig. Emellertid uppråttades diligenslidierna Visby—Slite och Visby—Fårösund med till en början en tur i veckan. Trafiken visade sig dock snart kunna bära änou en tur, och sedan det så fortgått en längre tid, torde nu kunna spörjas om vederbörande skulle vilja vara af med detta samfärdsmedel? Tvifvelsutan varder svaret ett bestämdt nej.
En trakt af Gotland, hvilken med den öfriga verlden har jämförelsevis långsam och svår förbindelse, är östra Gotland, som äfven saknar ångbåtslägenhet. Den traktens befolkning är således hänvisad för samfärdseln med Visby antingen att färdas 5 mil landsvägen eller 3 mil till Roma och derifrån på jeruväg till staden. Och vill man dit befordra ett paket eller någon mindre försändelse i allmänhet, så är sådant förenadt med stor tidsutdrägt och kostnad.
Då nu emellertid posten befordras med skjuts från Roma till Östergarn, så synes det oss vara en både naturlig och lätt utförbar sak att få denna postled ordnad till diligensled på samma grunder beträffande ersättning för postbefordringen, som gälla för redan befintliga diligensleder.
Om framställning i dylikt syfte göres, synes den också ha ail utsigt att varda bifallen. Men för att tå saken ordnad till vintern, då östergänningarne svårast känna sin isolering, bör framställningen göras snarast.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 25 September 1891
N:r 148

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *