En beklaglig olyckshändelse

timade å Ronehamn 22 dennes kl. 7 på aftonen, i det 22-åriga handelsbokhållaren Petter Gotttred Viktor Lindström då omkom genom drunkning.
Lindström, som under det ångaren Gotland låg vid bryggan för att intaga kornlast, varit sysselsatt i ett spanmålsmagasin i land, hade just, när körslorna voro nära slot, begifvit sig ombord å Gotland för att erhålla ljus till lyktorna i magasinet. Några minuter sedan han lemnat båten, hördes från bryggan rop på hjelphvarpå genast personer från Ångaren skyndade till. Vid skenet från en medförd lanterna — den på bron hade till följd af en just då kringsvepande stormby släckts — varseblef man ungefär vid midten af bryggan ett par armar sticka upp ur vattnet. En medhafd lina kastades genast dit, men i detsamma försvann den nödstälde.
Så fort sig göra lät sattes i den stormiga qvällen ut båt för att söka rätt på den drunknade, men det dröjde en hel halftimme, innan man fick fatt på den redan liflösa kroppen. Man arbetade i 2 1/2 timme för att om möjligt återväcka lifsandarne och läkare eftersändes, men det var förgälves.
Hura olyckan tillgått vet man ej med visshet, då ingen fans på bryggan tillstädes, men troligt torde väl vara att Lindström, förvillad af mörkret, stigit miste och på sh sätt fallit i sjön.
Den så sorgligt omkomne, hvilken i 9 år varit anstäld hos firman L. & G Cramér, var en särdeles duglig, ordentlig och omtyckt ung man.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 25 November 1891
N:r 183

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *