Från sjön.

— I Hernösand hemmahörande skeppet Allette har, på resa från hemorten till Rouen med trälast, sprungit läck och inkommit till Sundsvall samt måste lossa och reparera.
— Ångaren Horneburg qvarstår, så vidt man vet, ännu oå grundet nära Vestra Banken, der den föga lastad räsde upp på ett 12 fots grund. I söndågs morgse utgingo Neptunångarne Hermes och Argo ånyo till strandningsstället: men man har föga utsigt, att de kunna lyckas i sitt svåra uppdrag denna sena årstid med dess korta dågsljus och vid nu rådarde lågvatten. En försvårande omständighet är också, att fyrskeppen delvis lemnat sina platser.
— Svönska skonerten Magnus och finska skeppet Job, hvilka grundstött å Middelgranden, hafva blifvit flott och forsatt sina resor.
— Holländska skonerten Alegonda Jacoba, från Sundsvall till Harlingen med trälast, har iokommit till Kristiania med läcka samt måste lossa och intagas i dockan för att reparera.
— Svenska ångfartyget Forslien från England till Drammen, med last af kol, grundstötte i onsdags afton, med lots ombord, i Svelvigsströmmen och blef stående fast, men led ingen skada. I går på morgonen kolliderade ångaren »Jellö» i full fart mot Forslien, som obetydligt skadades i bogen. Forslien lossar en del af lasten för att komma flott, telegraferas från Kristiania.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 5 December 1891
N:r 189

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *