Skridskofesten

i går afton å Idrottsföreningens bana hade lockat omkring ett hundratal åkande, herrar och damer. Vädret var vackert, em man än saknade den klara månen, som egentligen baft skyldighet att bestå upplysningen, mer som nu dolde sig bak gråa skyar, eÅ att fotogenlampor fingo träda istället, dock ej alldeles med samma effekt, enär det var skäligen mörkt på banan.
Emellertid hade man, som det tycktes, icke mindre roligt för det, och musikens toner i lätt takt verkade naturligtvis icke så litet elektricerande. För den som frös och ville värma sig liksom för den, som var för varm och ville svalka sig, fans tillfälle beredt vid en liten buffet, som var anordnad i ena hörnet af banan och der upplysningen tillgodosågs genom ett antal kulörta lyktor.
Då man på en gång ser så många skridskogångare samlade, märker man nogsamt att skridskosporten är af tämligen färsk datum på Gotland, naturligtvis beroende på de hittills förefintliga få tillfällena till öfning, Emellertid synes också, att det unga Visby går framåt äfven bäri och bli förhållandena gynsamma, så att Idrottsföreningen allt framgent kan hålla sin bana öppen, torde det ej dröja så värst många år innan vi betydligt »rott» upp oss för att begagna ett specifikt gotländskt uttryck.
Under den vecka skridskobanan nu varit öppen för allmänheten har den varit besökt af omkring ett tusental personer.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 16 Januari 1892
N:r 8

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *