Från landsbygden. Gothem.

GOTHEM, 4 nov.
Fisket fiskevattnen på denna sidan av vår ö har i höst varit ingalunda föraktligt. Visserligen har det varit några dagar svårt att rida ut stormarna som rasat, men resultatlöst har det ändå inte blivit. Fångsterna har ibland varit rätt rikliga. Avsättningen har varit relativt god.
Vägfrågan här på Sudret tyckes börja ordna sig till vår fördel. Det bar nämligen förhållit sig så, att en väsentlig vägsträcka ifrån Sudersbyarna fram till den förut insynade vägen, varit fördeladå jordägarna i våra trakter för underhåll och eventuella reparationer. Genom enhetligt beslut och gemensamma åtgärder har nämda vägsträcka blivit grundligt förbättrad och lagd modernt skink samt avsynats och från flera instansor tillstyrkt att ingå i samtliga av vägstyrelsen övertagna vägar inom distriktet. Av allt att döma finnas de allra bästa förutsättningar för att vi skola få överlämna denna väg att sedan av A.-B. Vägförbättringar övertagas och underhållas. Vägsträckan innehåller omkring 800 meter.
Ett gynnsamt år med väta har det varit för våra jordar i år. Det har även blivit ganska goda skördar. Mera än man vågat hoppas i våras. Tröskningen är nu i det närmaste avslutad Rotfruktsskörden har givit ett rikt resultat. Om ock skördandet är förenat med svårigheter genom nederbörden, blir dock vinsten mödans rika lön.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 6 November 1928
N:r 261

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *