Skenande hästar.

I dag vid 1/2 11 tiden på förmiddagen råkade ett par hästar, som stodo utan för folkskolehuset åt St. Hansgatan till och som tillhörde skollärare, Veström i Hellvi, af någon anledning i sken. De satte:af St. Hansgatan norrut. Alldeles utanför konditor Beckmans upphunno ide en annan tvåspänd skjuts, som ägdes af landtbrukaren Endrell!Bäcks i Akebäck. Denna skjuts utgjorde inte något hinder för de skrämda djuren, utan det bar upp på den samma. Skjutsen i kull, och der låg nu i snön körsvennen på den öfverskenade slädan jämte två fruntimmer, i ett äldre och ett yngre.
Skollärare Veströms hästar blefvo här tagna, men Endrells, som blifvit skrämda, satte nu i sin tur af i sken uppåt Hansgatan. Strax utanför handlanden Klingvalls råkade de i kollision med en mjölkskjuts från Skäggs, och nära var, att äfven denna satt af i sken och kört öfver ännu sen skjuts — och så utan all ända. Men nu lyckades man få tag i djuren och hindra all vidare öfverdådig framfart af desamma.
De i Endrells släde sittande fruntimren blefvo något skadade, dock ej värre, än att de, sedan de hämtat sig från förskräckelsen, kunde reda sig sjelfva. Äfven den ena af Endrells bästar skadades något. Fordonen gingo alldeles i trasor.
Att här intet menniskolif gick förloradt eller i alla händelser en svårare olycka ej inträffade, det skyller man snödrifvorna, som utgjorde ett mjukt underlag för denna röra af djur och menniskor.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 20 Februari 1892
N:r 28

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *