Från landsbygden.

Burgsvik, 31 Maj.
En beklaglig olyckshändelse inträffade härstädes i går, under det ångaren »Gotland» låg här i hamnen och intog en del större sandstensblock. En kringvandrande arbetare Lundgren, (hemma i Visby säges det), som vid tillfället å däck var behjelplig med lastningen, råkade dervid — som det påstås af oförsigtighet, få ena handen i kollision med vinschkettingen och blocket, med den påföljd att två fingrar å venstra handen bokstafligen bortsletos, så att fingerstumparne flögo ned i lastrummet, samt öfriga fingrar äfvensom handen mycket illa krossades. Så fort som möjligt var forslades den stackars arbetaren till lasarettet för att erhålla vård.

Sydösta kusten, 31 Maj.
Näktergalen har man det nöjet att få höra i skolträdgården i När om qvällarna, men ty värr torde detta nöje ej förunnas oss så länge, emedan okynnet hos en del ungdom är så stort, att de ej låta den kära sångaren sjunga i fred på sin qvist, utan till och med kasta efter honom.

Åtta timmars predikan på en dag af en och samma predikant hör väl till sällsyntheterna, men är ändock en sanning. Det var sist!l. Kristihimmelfärdsdag, som s. m. kandidaten Ö. predikade så länge. Först tre (3) timmar i moderförsamlingen sedan lika länge i annxen och slutligen ett par timmars bibelförklaring i moderförsamlingen.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 1 Juni 1892
N:r 83

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *