Från sjön.

— Malmöskonerten Elvira, kapten Widergren, lastad med staf, på väg från Finland till dansk hamn, fyldes i onsdags natt under hårdt väder vid Ölands norra udde med vatten. Fartyget inkom till Sandviks hamn i torsdags förmiddag och sjönk der. Bolaget Neptuns ångare Poseido har upptagit fartyget och inkommit till Oskarshamn med detsamma.
— Tyska briggen »Ihn & Sohn» strandade i tisdags på morgonen, på grund af då rådande tjocka, vid Sandhammaren. Fartyget, som var på resa från Cardiff med last af stenkol till Gefle, togs loss i onsdags af Switzerska berguingsångaren »Kattegat», som inbogserade fartuget till Ystad.
— Sjöförklaring afgafs i måndags till rådbusrätten i Kalmar af befälhafvaren å holländska barken Capella, som midsommaraftonen sammanstötte med Motalaångaren Edith. I den samma framhålles att barken hållit stadig kurs och att ångaren genom vaktförsumlighet för sent observerat att barken var så rära och derför ej fallit undanförr än kollision redan var oundviklig. Barken föll samtidigt, men det var för sent för att manövern skulle medföra önskad effekt.
— Yachten Adventuress har blifvit besigtigad. Skadorna å skrofvet uppskat:as till omkring 9,600 kr. och å den inre inredningen till 9,700 kr.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 6 Juli 1892
N:r 101

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *