För egen hand.

I går anträffades i sitt hem vid Runne i Sanda lantbrukaren Oskar Ahlgren död under omständigheter, som visade, att han själv förkortat sitt liv.
Den avlidne, som var i 60-årsåldern och som sedan sin moders död för ett 10-tal år sedan bott ensam, hade på lördagen varit synlig på stranden vid Västergarn, där han vankat av och an. På söndagen hade han emellertid i hemmet haft besök av en person och då även bjudit denne på kaffe. Sedan dess hade man icke observerat honom. Vid 10- tiden i går f. m. lade grannarna, som funnit det egendomligt, att han under det senaste dygnet icke synts till, make till, att en lampa brann i köket, ehuru dager rådde. De beredde sig då tillträde till bostaden, i vilken den dystra upptäckten gjordes. A. hade placerat lampan ute i köket, varefter han använt lampkroken i taket för att fästa en snara, i vilken han berövade sig livet. Den döda kroppen anträffades framåtböjd mot golvet. Antagligen hade den sorgliga gärningen begåtts redan på söndagskvällen.
Ahlberg hade vid sin mors död tagit sig så svårt av sorg, att han då blev tillfälligt sinnessjuk. Sedan dess har han åter varit tillfrisknad och för övrigt i sin dagliga gärning gjort sig känd som en präktig och försynt människa. Antagligen har väl sjukdom åter börjat förmörka hans sinne och blivit orsaken till nu timade händelsen.

Gotlands Allehanda
Onsdagen 28 november 1928
Nr 280

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *