Från sjön.

— Barkskeppet Nymphen från Kristianssund, från Hamburg till Pernambuco, har i går morse blifvit anträffadt i brinnande tillstånd vid St. Catherines udde å ön Wigth. Ett fartyg från Southampton bogserade skeppet i land; det har emellertid lidit så svåra skador, att det ej vidare är användbart.
— Barkskeppet Nymphen från Kristiansand på väg från Hamburg till Pernambuco har i måndags morgse blifvit anträffad i brinnande tillstånd yid St. Chaterines udde &ön Wight.
Ett fartyg från Southampton bogaerade skeppet i land; det har emellertid lidit så svåra skador, att det ej vidare är användbart.
— Engelske ång. Artemis, från Söderhamn till Hull med last af trä och jern, bogserades sistl, Juni med bräckt vefaxel af Kiel ångaren Thea till Göteborg. Ersättningen till den sistnämde har genom öfverenskommelse parterna emellan bestämts till 9,000 kronor.
Bergarlönen för Göteborgsskeppet Örnen, som på resa i barlast till hemorten 28 Maj stannade på grund vester om Skagen, men af en Switzerångare blef flottagen, har faststälts till kr. 8,000.
— Ångaren Union, kommande från Karlstad ock destinerad till Frästad(?) i Norge, med last af plank, stötte i söndags morse på grund i Venern strax utanför staden. Den har nu inbogserats till Venersborg för att få in os och skedan undersökt. Fartyget är läck.
— Norska ångfartyget Arbutus, hemma i Flekkefjord, som för en tid sedan strandade i Tjofholmssundet utanför Luleå och togs flott af bergnings- och dykeribolaget Neptuns ångfartyg Neptun, har eistlidne lördag anländt till Stockholm för att reparera lidna skador.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 24 Augusti 1892
N:r 129

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *