Från sjön.

— Ångaren »Zamora» från Leith har i söndags afton kl. 11 sammanstött i Kattegat ungefär 20 qvartmil norr om Kullen med tyske ångaren »Kommerzienrath Fowler. »Zamora», som fick skador på styrbordssidan, har inkomiit till Köbenhava för att reparera. Den tyske ångaren har gått in till Helsingör.
— Tyske ångfartyget Hudiksvall, hemma i Hamburg och fördt af kapten Blom, har under resa från hemorten till Stockholm med last af styckegods, natten till måndagen strandat vid Hufvudskär. Bergnings- och dykeribolaget Neptuns ångfartyg Eol afgick på måndagsmorgonen till strandningsstället för att assistera. ZLasten utgjordes af 2,500 balar kaffe samt socker m. m.
— Ångfartyget Arla, hemma i Gefle, som under resa från Trelleborg till Umeå med last af råg, i förra veckan strandade å segelskär vid Husarö i Stockholms skärgård, har nu tagits flott af bergnings och dykeribolaget Neptunus ångfartyg Kol och inkom sistiidne cöndags afton till Stockholm för att reparera.
— Belos, med engelska ångfartyget Vittekind på släp har nu lyckligen i måndags anländt till London. Den långa bogseriugen, som utgått från Dakar i franska besittningen Goréa på Afrikas vestra kust, utgör en sträcka af mer än 2,600 sjömil, hvarunder kolats endast två gånger, i Las Palmas å Kanarieöarna och Lissabon.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 4 November 1892
N:r 170

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *