Om postmästare Keys

jordfästning trettondagen mäla vesatervikstidningarna:
Liket anlände på fredagsmorgonen med ångaren Klintehamn till Horns brygga, derifrån det direkt fördes till grafkapellet i Vestervik i hvilket vid 1/2 1-tiden ett antal den afidnes fränder och vänner infunno sig med blommor och kransar. Kapellet var klädt med friskt granris.
Sedan begrafningsakten afslutats, fördes den med dyrbara kransar och blommor rikt smyckade kistan till familjegrafven, deri den aflidue nedsänktes bredvid sin förut bortgångna maka. Jordfästningen förrättades af pastor Villers, som, förrän den vid den öppnade grafven samlade processionen satte sig irörelse, frambar den bekanta bibliska fridshelsningen: »Salige äro de döde, som i Herren dö».
I processionen märktes flere den aflidnes barn, kammarjunkaren frih. Raab, borgmästaren Ahlmark med fru m. fl. Derjämte bade en myckenhet åskådare infunnit sig för att åse begrafningen.
Bland de kransar som prydde kistan märktes en från Kamrater i andra kammaren och en annan från Karl Ekman »med tack för mångårigt samarbete och för trofast vänskap»; kransar hade vidare kommit från andra riksdagsvänner såsom Gustaf Kolmodin, Gustaf Sparre m. f., från A. de Maré samt från en mängd andra, både slägtingar och vänner.
En stilla, högtidlig stämning, hvilade såsom sig bör, öfver den enkla men högtidliga akten.
Från några bygnader, deribland jernvägestationer, hade hissats flagga på half stång.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 9 Januari 1893
N:r 5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *