Allt bekymmersammare

börjar det att se ut med våra vintersjöförbindelser, tack vare den stadigt ihållande kölden. Om nätterna 9—10 grader och om dagarne 7 grader kallt, det begynner nu blifva gammalt och vant.
Första fastlandsposten sedan i måndags morgse finge vi i går med Polhem. Dennes resa från Stockholm var dryg och besvärlig. Skärgården är nu belagd med stark is, så att Polhem och Express i sällskap hade 9 timmars gång från Stockholm till Sandham, ungefär dubbla tiden mot vanligt. Ute i sjön hade Polhem ganska svårt väder, men hitkom dock vid 8-tiden i går morgse.
Under de dagar ångaren låg i Stockholm tilltog isens styrka i betänklig grad, så att det, derest ej omslag i vädret inträffar, såsom of van nämdes, ser rätt bekymmersamt ut för en oafbruten hufvudstadstrafik.
— Klintehamn inkom hit, medförande måndagens post, från Idö igår afton kl. 6. Dess öden under den förlängda resan voro:
I vanlig tid på tisdag morgon nådde Klintehamn fasta isen utanför Horn, aflemnade posten och arbetade sig till Horns brygga kl. 1. Sedan fast landsposten tagits ombord, afgick ångaren åter, men som snöstorm uppstod, kunde den på aftonen ej komma längre än till Idö, der den låg öfver natten. Det ihållande ovädret, som satte isen in mot skärgården, nödgade ångaren att qvarligga ända till kl. 10 igår morgse, då vinden sprang om och gjorde rent vatten ända till Horns brygga.
Redan kl. 3 i går em. var Klintehamn härutanför, men kunde ej för snötjocka inkomma förrän 3 timmar senare.
I morgse kl. 3 afgick Klintehamn åter till Horn, dit den ankommit kl. 11 i dag på f. m.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 13 Januari 1893
N:r 7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *