Till regeringen

beslöto stadsfullmäktige i går att göra framställning om postförbindelsens snara återupprättande samt att insända sin framställning genom härvarande länsstyrelse med anhållan om dess förord.
Motionären, hr Jeurling, anförde i sin motion, att den ene af våra postförande båtar nu sedan närmare två månader låga iofrusen i Stockholm; att den andra förgäfves gjort upprepade försök att komma öfver till Öland, men scdan 20 Febr. hållits instängd på Gotlands vestkust; att isfritt vatten finnes i Ystad samt i södra Östersjön, hvilket senare framginge deraf, att ångare i går passerat öster om Gotland på väg norrut; samt att det således nu synes hafva öppnats möjlighet för Gotlands 52,000 invånare att erhålla postförbindels, som de snaart en månad saknat. Önskvärdt vore derför att antingen kanonbåten Svensksuad beordrades till undsättning eller ock den i Ystad liggande bergningsångaren Poseidon.
Hr Höjer reserverade sig mot fullmäktiges beslut, anseende att motionen först bort underkastas förberedande behandling.
— Fullmäktiges framställning hari dag genom länsstyrelsen tillstälts regeringen och äfven från härvarande postkontor har till poststyrelsen afgått underrättelse om de ändrade isförhållandena, hvadan nu alla krafter äro satta i rörelse för afbjelpande af vår isolering.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 15 Mars 1893
N:r 42

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *