I postsamfärdseln

ha vi sedan i onsdags ingen förändring att omförmäla.
Vid de underhandlingar, som förts med fioans- och civilministrarne samt generalpostdirektören, har uppgifvits, att kanonbåten Svensksund fortfarande har sysselsättning på vestkusten samt att Poseidon, upptagen af bergningsarbete, icke f. n. vore disponibel. Deremot inleddes igår underhandlingar med ångf. Ystad om att hitföra post.
Under det dessa underhandlingar som bäst pågingo, meddelades, att ångf. Klintehamn idag på morgonen ämnade göra ett försök att utgå från Visby. Det vore att beklaga, om detta mera välmenta än praktiskt beräknade försök skulle hafva menligt inverkat på det intresse, som hos höga vederbörande nu verkligen fans att söka återupprätta postförbindelsen.
Emellertid ingick redan tidigt i morgse telegram till poststyrelsen, att Klintehamns försök misslyckats. Vi få således hoppas, att underhandlingarna idag återupptagits.
Rörande isförhållandena i södra Östersjön meddelades af befälbhafvaren å den ångare, som i onsdags besökte Slite, att farvattnet mellan Bornholm och Gotland är isfritt
Vi kuona härtill lägga, att Falsterbo och Drogdens fyrskepp äro utlagda, att Öresund är isfritt samt att sjötrafiken på Göteborg är ytterst liflig.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 17 Mars 1893
N:r 43

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *