Anna Augusta Josefina Ekman död.

Ö. D. skritver: Ur tiden har gått en ädel och varmhjertad qvinna, brukspatronen K. Ekmans på Finspong fru, Anna Augusta Josefina, född von Schéele.
Efter ett svårare lidande, som tog sin början sistlidne November, afled hon i fredags i Stockholm, der hon för erhållande af den bästa läkarevård vistats sedan i Januari. Dotter af bergmästaren i Filipstad, öfverintendenten Frans Adolf von Schéele och född 1826, ivgick hon 1849 äktenskap med brukspatron Ekman och efterlemnar såsom närmaste anhöriga, utom sin efterlefvande make, en son, bruksägaren Axel Ekman och en dotter, Anna Gustava Maria, gift med biskop von Schéele.
Fru Ekman var en på hjertats och hufvudets vägnar synnerligen rikt utrustad, men anspråkslös qvinna och en den vackraste bild af sann qvinlighet. Med en aldrig svigtande omsorg och omtanke om sitt hus och sina talrika underhafvande var hon i allo en föresyn såsom maka, mor och husfru. Hennes många vinnande egenskaper förskaffade henne också vänner och sympatier öfverallt, och länge skall hennes minne lefva hos alla dem, som ägt lyckan att med henne komma i beröring.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 1 Maj 1893
N:r 67

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *