Dödsfall.

ANNA LARSSON.
I en ålder av 68 år har fröken Anna Larsson, Gardarve i Fardhem, avlidit. Hon var född vid Gardarve och har under hela sin levnad arbetat i hemmet med dess olika sysslor och fyllt sina plikter stilla och anspråkslöst. Hon sörjes närmast av svägerskan Anna Larsson samt av brorsdottern Margit och hennes make Allan Jakobsson, som tagit vid gården.

KNUT JACOBSSON.
Lantbrukaren Knut Jacobsson, Kyrklasse i Atlingbo, har avlidit nära 62 år gammal. Han hade sedan länge lidit av sjukdom men den tog nu en hastig och oväntad vändning som inom kort ledde till slutet. Jacobsson var född i Visby och kom genom sitt äktenskap till Atlingbo, där makarna brukat sin gård och moderniserat den i flera omgångar. På grund av sjukdomen har ägaren arrenderat ut sina marker under Senare tid. Närmast sörjande är nu makan Anna samt fyra döttrar av vilka tre är gifta på fastlandet. Den bortgångne sörjes också av en syster i Stockholm och en syster i Norge.

ADA BOOBERG.
Vängebornas gamla lärarinna Ada Booberg, har avlidit i Visby 69 år gammal. Sedan hon fullgjort fyrtio lärarår i Vänge flyttade hon till Visby men fick inte uppleva många pensionärsår förrän sjukdomen kom emellan och nu ganska oväntat ledde till döden.
Hon var född vid Sigdarve i Fröjel, tog sinlärarinneexameni Kalmar 1919 och när hon återvände till Gotland kom hon till Vänge och stannade där tills hon pensionerades 1959. Många årgångar av vängebor kommer att minnas henne med tacksamhet, då hon var mycket lämpad som undervisare och hade ett glatt och vänligt sätt mot alla. Som närmast sörjande efterlämnar hon kusiner på Gotland och på fastlandet.

ELVIRA JAKOBSSON.
Fru Elvira Jakobsson, Hangvar, har avlidit 75 år gammal efter en tids sjukdom. Hon har vårdats på flera olika ställen och avled nu på kronikerhemmet i Follingbo. Hon har i sin krafts dagar arbetat i gotländska hushåll och var en tid i Väskinde samt har åtskilliga år varit i verksamhet på Ihre gård. Hon efterlämnar :som närmast Sörjande dottern Anna, gift med Oskar Stenström i Hangvar samt barnbarn och en broder.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 5 juni 1965
N:r 128

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *