Från landsbygden.

Endre 14 Juni.
En högtidlig begrafning ägde rum härstädes för ett par dagar sedan vid Hulte hos f. skollärare L. N. Enderberg. Den döde var en nära 70-årig man vid namn Hammarström.
Han var ingalunda någon särdeles bemärkt man — tvärtom han var ett af samhälleta olycksbarn. Nästan hela sitt lif från ynglingaåldern hade han suttit inom fängelsets murar, för flere resor stöld. För två år sedan blef hän frigifven och fångvårdsförenivgen i Visby vände sig då till hr Enderberg med begäran, att ban skulle söka skaffa den gamle någon sysselsättning. Herr E. tog honom sjelf till sig, och hos honom har den gamle fästningsfången haft ett det bästa hem, Han bar snart sagdt icke hållits som en tjenare, aian som en medlem af familjen. Och det kärleksfulla bemötandet gjorde den gamle till en annan menniska. Han ångrade sitt förflutna lif, och det var med ändradt sinne han helt hastigt fick sluta sitt lif.
Härtill var hr E. det synliga redskapet. Han har genom sitt beteende visat sig som en sann kristen icke blott i orden, utan äfven i gerningarna.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 16 Juni 1893
N:r 92

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *