Frankrikes passiva försvar.

Omreglering beslutad.
Paris, 29 juli. (TT.) Under president Lebruns ordförandeskap sammanträdde ministrarna på fredagen i Elyséepalatset. På förslag av konseljpresidenten beslöts företaga en omreglering av landets passiva försvar. General Aubé, som hittills beklätt posten som generalinspektör för luftförsvaret, utnämndes till generalinspektör för hela det passiva försvaret. General Daudin blev direktör för det passiva försvaret. På förslag av konseljpresidenten beslöts att förlänga generalresidentens i Maracko, general Nogué&s’, ämbetstid med ytterligare ett år.
Luftvärnsövningar, vilka komma att bli de mest omfattande som någonsin ägt rum i Frankrike, skola den 4—7 augusti företagas i de östra gränsprovinserna i departementet Moselle. Bl a. skola alla stora städer och industridistrikt mörkläggas under tre nätter.

Paris underjordiska järnvägar bli skyddsrum.
Paris stadsfullmäktige behandlade på fredagen en plan för befolkningens skydd i händelse av krig. Det föreslås bl. a. att över hälften av det 158 km. långa underjordiska järnvägsnätet skall avstängas för trafik och apteras till luftskyddskällare. 62 av de viktigaste stationerna skola hållas öppna men förses med särskilda anordningar så att giftgaser icke kunna tränga in. Omkring 150,000 personer kunna om flyglarm ges beredas plats i de underjordiska järnvägarna.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 30 juli 1938
N:r 173

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *