Japanerna ha besatt Susung.

Marschera nu mot Hwangshi.
Sjanghai, 29 juli. (TT.) De japanska trupperna besatte under sin offensiv på norra stranden av Jangtse i går Susung. De befinna sig på marsch mot Hwangshi och ha redan överskridit gränsen till provinsen Hupeh.

Missnöje med Englands hållning.
Tokio, 29 juli. (TT via Berlin.) Utrikesministeriets talesman förklarade idag på tal om debatterna i det engelska underhuset om konflikten mellan Japan och Kina att det japanska folket blott kan anse dessa debatter som ett försök att förödmjuka och hota Japan. Dessa debatter måste i Tokio framkalla ett intryck av att interpellanterna i underhuset vilja kräva användandet av våldsmedel för att hindra de japanska operationerna i Kina. Samtidigt ådagalägger denna åsikt en brist på förståelse för de senaste historiska händelserna mellan Japan och Kina. Det betyder samtidigt missaktning för den japanska folkkaraktären.
På tal om överläggningarna mellan den. brittiska ambassadören och utrikesminister Ugaki ytsrade talesmannen att Japan absolut erkänner andra makters intressen i Kina, men för ögonblicket tas Japan helt i anspråk av den kinesiska konflikten. Detta krig kommer under alla förhållanden att föras vidare. Dessutom kan största delen av andra makters fordringar regleras genom lokala överenskommelser.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 30 juli 1938
N:r 173

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *