Kiukiang i lågor.

Offensiven i full gång.
Sjanghai, 23 juli. (TT.) Kiukiang står för närvarande i de militära operationernas medelpunkt. Stora delar av staden härjas av eldsvådor.
Japanska meddelanden från fronten göra gällande att kinesernas motstånd öster om Kiukiang i det närmaste brutits, vilket möjliggör framförandet av japanska trupper till lands och på Jangtsefloden. I militära kretsar i Sjanghai väntar man därför också när som helst att kombinerat japanskt anfall med lantmilitära styrkor och marinstridskrafter i syfte att ockupera Kiukiang, en viktig etapp på vägen till Hankou. I japanska militärkretsar tror man att högsta japanska arméledningen efter Kiukiangs intagande kommer att igångsätta ett generalangrepp mot Hankou från tre håll. Takten i operationerna lider emellertid avbräck till följd av det varma och fuktiga vädret.
Man torde därför först i slutet av september kunna räkna med. Hankous fall, förklaras på japanskt håll.

Hankou, 24 juli. (TT. fr. Reuter.) Den japanska offensiven mot Kiukiang är nu i full gång. Det japanska flyget utsätter staden för häftigt bombardemang, medan japanska trupper, som landsatts 12 km. nedanför staden, äro på framryckning mot densamma i två kolonner en i västlig och en i sydvästlig riktning. Strider rasa för närvarande på Matsjusjanhöjden, sydost om Kiukiang.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 25 Juli 1938
N:r 168

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *