Födelsdagar

— FEMTIO ÅR fyller om tisdag fiskaren och hamnfogden William Pettersson, Skälsö. Han är Skälsöpojke av födseln — tillhör den kända fiskardynastien Pettersson — och har blivit sin hemtrakt trogen. Ett gott humör och en okuvlig energi präglar hans verksamhet, och han har också kunnat infria en del av sina förhoppningar, att skapa en duglig hamn för sig och sina fiskarkamrater. Han är den drivande kraften i Skälsö fiskarförening och denna har med små medel lyckats få fram en fiskehamn som ger skydd åt båtarna, som tidigare blev mycket illa åtgångna vid stormar. Han har även drivit odling av laxöring. Man kan därför vara säker om att hyllningarna skall bli legio när den populäre femtioåringen om tisdag ingår i sitt andra halvsekel.
— Femtio år fyller på tisdag verkmästaren Gustaf Ture Ekedahl, Strandgatan 30, Visby.
— På tisdag fyller fabriksarb. Osvald Linus August Lagergren, Mölner i Klinte, femtio år.
— På onsdag fyller lagerarbetaren Karl Gustaf Hellgren, Slite, femtio år.
— SEXTIO ÅR fyller på måndag skogvaktaren Ejnar Kärrbergh, Myrvälder i Tingstäde. Han är norrlänning till börden och har varit bosatt i Tingstäde ett 15-tal år.
— SJUTTIO ÅR fyller på onsdag fru Vandla Bolin, född Pettersson, änka efter lantbrukaren C. G. Bolin, Ytlings i Bro. Hon är en arbetsam och duktig hemmets kvinna och en intresserad medlem av SLKF och Bro gamla syförening.
— SJUTTIOFEM ÅR fyller på onsdag f. hemmansägaren och kyrkvärden Gustaf Mörrby, Björkome i Väskinde. Han är född i Gothem och har under många år ägt gården vid Björkome. Jubilaren är känd som en driftig lantbrukare och som en rejäl och präktig man. Hans duglighet har även tagits i anspråk för en del offentliga uppdrag. Sålunda har han bl. a. varit ledamot av kyrkorådet och skolstyrelsen samt kommunalnämnden.

Gotlänningen
Lördagen 2 augusti 1952
Nr 176

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *