Tältmötesserien fortsätter i Lojsta.

Med söndagens offentliga möten i SMU:s tältkyrka i Hemse avslutades mötesserien därstädes. Den har pågått sedan den 6 juli. Som tidigare meddelats har mötesserien letts av SMF:s evangelist pastor Carl Andersson, som under denna tid tillvunnit sig mycken kärlek och stor uppskattning. Tillslutningen har hela tiden varit över förväntan god. En bidragande orsak är givetvis, att missionsfolk från hela södra Gotland deltagit. En stor sångarskara har hela tiden deltagit. I synnerhet måste ett särskilt erkännande ges åt ungdomen från Linde missionsdistrikt, som liksom utgjort stommen i musikföreningens verksamhet. Sångare har deltagit från Vamlingbo, Näs, Burgsvik, Alva, Stånga, Garda, Alskog m. fl. platser. De första två veckorna deltog systrarna Bondessen från Södertälje med sin vackra sång och under tiden 1927 juli deltog en skara ungdom från Eskilstuna med sång och vittnesbörd samt husbesök. Vid två tillfällen har besök gjorts såväl på Ålderdomshemmet som på Kroniska sjukhemmet.
I förmiddagens möte avslutningsdagen predikade generalsekreterare Joel Kullgren från Stockholin. Hans ämne var tron. Mötet leddes av pastor S. Segerberg och evangelist Nils Larsson sjöng några solosånger. Kvällens möte hade samlat det rymliga tältet fullt. Sångarskaran fick med nätt nöd rum på den rymliga plattformen. Solo sjöngs av lärarinnan fru Carna Thomasson. Hon och hennes man har vid flera tillfällen tagit del med både solo och duettsång i mötena, en insats, som mycket uppskattats. Pastor Andersson frambar sitt budskap med stor kraft. Texten denna afton var om den förlorade sonen.
Mötesserien har inte varit utan synliga resultat. Den fortsätter fr. o. m. tisdagen den 5 dennes i Lojsta. Det är en (örhoppning, att många av dem som deltagit i mötena i Hemse kommer att fortsätta i Lojsta. Ledare blir också Carl Andersson tillsammans med pastor Gideon Annmo, som även deltagit i den sista veckans möten.

Gotlänningen
Tisdagen 5 augusti 1952
Nr 178

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *