Finishcyklist betvingade \”Fartkungen\”

\"\"

i rafflande slutstrid efter långlopp.
Gotlands fartkung på cykel — Eifel Rosendahl i VCK — vars skalp många cyklister varit ute efter betvingade i går kväll i den ettrigaste slutstriden på år och dag i den av Finish anordnade »Sockenrundan». Den som »klippte skalpen» var Göte Nilsson, Finish, som i spurten in mot målet vid Södra järnvägsstationen satsade för fullt och slet sig loss och segrade med en hjullängd före Eifel. Alltså en sensation inom cykelkretsar.
Det blev också en av de rävigaste tävlingarna på länge, kanske mest beroende på att det var gemensam start. Eifel Rosendahl gjorde ett flerta gånger förtvivlade försök att komma loss, men hans konkurrenter slet som djur och låg som fastklistrade. En tätklunga på fem man tampades över hela banan och farten var många gånger våldsam. När slutstriden nalkades låg alla väl samlade, och det blev något av olympisk hets över det hela. Ej långt från mål lyckades finishcyklisten Göte Nilsson, bror till »Nenne», gå fram och kunde även efter uppbjudande av alla sina krafter kasta sig före och vinna med en hjullängd före »blåkörde» Eifel. Frågan är väl om inte finishcyklisten Folke Nilsson gjorde den starkaste prestationen. Han blev endast slagen med två tiondels sek. av segraren, trots att han skött om det mesta av dragningen på slutet.
I D-klassen vann som väntat »Nenne» Nilsson, men Ulf Abom, och Rolf Persson, Finish, gjorde även de stronga insatser och blev endast knappt slagna av segraren.

Resultat:
B och C: 1) Göte Nilsson, Finish, 1.19.12,1, 2) Eifel Rosendahl, VCK, 1.19.12,2, 3) F. Nilsson, Finish, 1.19.12,3, O. Lindgren, VCK, 1.19.12,4, 5) Sture Joanson, Finish, 1.19.12,5, 6) N. E. Bergvall, Finish, 1.25.43,2.
D-klassen: 1) Lennart Nilsson, Finish, 38.51, 2) Ulf Åbom, 39.02, 3) Rolf Persson, Finish, 39.02,1, 5) Inge Magnusson, Finish, 42.51.5.

Söderrundan går 31 aug.
Finish står som arrangör för årets Söderrunda, som går 31 aug. och det återstår nu att se om klubben kan klara den femte och sista inteckningen i Malmgrens vandringspris. Så mycket är säkert att det blir en spännande tävling mellan de båda klubbarna Finish och VCK denna gång. I samband med tävlingen kommer också en propagandaklass för ungdom att ordnas.
Söndagen den 17 aug. går DM på 10, 5 och 3 mil med VCK som arrangör.

Gotlänningen
Fredagen 8 augusti 1952
Nr 181

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *