Jordfästningar

En gripande sorgeakt ägde i går rum i Tingstäde, då stoftet efter chaufför Arvid Gahnström, Lunds, vigdes till gravens ro. Akten, som övervars av många anhöriga och vänner till den bortgångne, inleddes med ps. 378: 1-3, varpå kyrkoherde E. Björlander höll griftetal med utgång från Jes. 40: 1. Efter jordfästningen sjöngs ps. 400: 10 —11 och sedan kistan under stilla sorgemusik utburits och sänkts i graven nedlades en rik och vacker blomstergärd. Disponent Nils Persson lade ned en krans från Norra Gotlands mejeriförening och även från leverantörerna vid Tingstäde mejeri nedlades kransar.

Till den sista vilan vigdes i går stoftet efter fru Hulda Johansson, Smiss i Hemse. Kistan inbars i kyrkan under det att fröken Anna Bergström på orgeln spelade Largo av Chopin. Som inledning på den högtidliga akten sjöngs ps. 579: 1-2. Komminister Folke Hallen höll sedan griftetal med text från 1 20: 18 och förrättade den rituella akten, som avslutades med ps. 355. Under det att Händels Largo spelades på orgeln bars kistan ut och sänktes i graven. Den bortgångnas minne hedrades med en vacker blomstergärd, bl. a. nedlades en krans från frälsningsarmens kår i Hemse, vars representant tackade den hänsovna för hennes uppoffrande arbete i syföreningen. Till sist sjöngs ps. 513.

Stoftet efter fru Agda Jacobsson, Haga i Gothem, vigdes i går till griftero. Officiant var kyrkoherde J. Munthén, som höll griftetal och förrättade den rituella akten, vilken omslöts av av psalmsång. Vid graven nedlades en rik och vacker blomstergärd av anhöriga och vänner till den bortgångna.

Gotlänningen
Onsdagen 13 augusti 1952
Nr 185

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *