Dagens turist

\"\"

kom självmant instegande på redaktionen och Snoken kunde glädja sig över att få göra skaparen av »Dagens turist» till dagens turist. Den ursprunglige tuyistsnoken är säkert bekant för många turister som besökt Gotland förra sommaren och heter Torbjörn Lindkvist, numera andre nattredaktör på Falukuriren. Vår turist gör Gotland den äran endast för några dagar och tänker under tiden hinna med att besöka släktingar och vänner i Slite och naturligtvis även sin trolovade som är bosatt på ön. Red. Lindkvist tänker även vara med på en argentinsk asado, dvs. smaka på en fettdrypande fårstek som stekes över en öppen eld i det fria.
Visby år vackert ute från havet sett, tycker vår turist, och förklarar att man inte tänker på stadens egentliga skönhet och tjusning förrän man flyttar härifrån och kommer hit på besök. En stor förlust är även att inte få löga sig i Östersjöns böljor utan endast få hålla till godo med Roxnäsbadet, som nog i och för sig är bra, men naturligtvis inte kan jämföras med de salta böljorna vid t.ex. Sudersand eller Tofta.
Red. Lindkvist gladde sig häromdagen åt att få höra en äkta oförfalskad gotländsk dialekt i telefon, vilket kanske inte är så vanligt i Falun. Det var nämligen landsfogden i Falun, Axel Blomér, gotlänning till börden, som var på tråden och red. Lindkvist framför självsvåldigt en hälsning till gotlänningarna från landsfogden.
Livet är fyllt av tråkigheter och en av dessa är att inte ens få tillfälle att lyssna till och beskåda årens Ruinspel, när man själv har suttit med och spelat altfiol i fem år, tyckte slutligen vår turist och detta beklagade även …
Turistsnoken.

Gotlänningen
Fredagen 15 augusti 1952
Nr 187

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *