Födelsedagar

SJUTTIO ÅR fyller på tisdag f. hem.-äg. Gunnar Rosendahl, Binge i Alva. Han är född på Kattlundsgården i Grötlingbo och kom 1913 till Alva. Numera har han överlämnat gården till en son, men arbetar dock ännu med jordbruksarbetet där. Personligen snäll och präktig har han skaffat sig många vänner som säkert kommer ihåg honom på högtidsdagen.

SEXTIO ÅR fyller på måndag småskollärarinnan Alexandra Wigsten, Halor i Rone. Hon är född i Ronehamn och avlade examen vid Detthowska skolan i Stockholm 1913. Sin första tjänst hade hon i Slite 19141915 och efter vikariat i Fleringe och Fårö fick hon ord. plats i Grötlingbo 1917, där stannade hon emellertid bara i två år och kom 1919 till Ronehamn, där hon fortfarande är verksam vid Ronehamns småskola. Sekreterareposten i Rone rödakorskrets har hon skött under många år, vidare är hon en intresserad medlem i Rone hembygdsförening. Personligen är hön glad och trevlig och allmänt omtyckt i bygden.

På tisdag fyller fru Anna Jonsson, maka till lantbr. Albin Jonsson, Vinor i Fårö, sextio år. Hon är född på Fårö och har i hela sitt liv varit bosatt där. I många år har hon varit en intresserad medlem av missionsföreningen.

FEMTIO ÅR fyller på tisdag fru Rut Gahnström, maka till slaktaren Oskar Gahnström, Falhammars i Östergarn. Hon är medlem i Rödakorskretsen och vidare är hon husmor för skolbarnsbespisningen vid Östergarns skola.

På tisdag fyller cementarbeten Karl Johan Emanuel Johansson, Slite, femtio år.

Gotlänningen
Lördagen 16 augusti 1952
Nr 188

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *