Gotländsk seriestart på söndag

Fjolårsmästarna favoriter i år.
De gotländska fotbollsserierna startar på söndag och det blir sammanlagt 26 matcher i åtta serier. Som bekant blir det längre höstsäsong än förut, då man vill frigöra klubbarna från seriespel tidigare på våren. Det är den enda nyheten i årets serie, annars går det efter känt gammalt mönster. Några tips är det givetvis svårt att redan.nu avge, det får vi återkomma till längre fram på säsongen.
Det är svårt att tippa, säger också Romas lagledare, Knut Karlsson, men jag håller ändå utan tvekan på Othem, eller AIK. De två lagen är nog lite bättre än vi andra. För vår del hoppas jag att vi skall kunna hålla oss i halva tatellen. Några nyförvärv har vi inte, det blir det gamla laget, men vårt reservlag är faktiskt nästan, lika starkt som A-laget, så att skulle någon bli skadad så finns det spelare att ta till.
Det blir väl Klintehamn som vinner centralserien, säger Tore Lundgren, lagledare för Lye IF, de skulle egentligen ha spelat i södra serien, dels av geografiska skäl, dels för att laget varit så överlägset de två sista åren. Våra chanser är inte så stora, då vi har ett ganska ungdomligt lag nu, mbn det kommer väl …
Fårösund blir den svåraste konkurrenten om seriesegern i norra serien, säger Gunnar Svennefelt i VIF. Vi tänker bygga upp vårt lag med juniorer, och kan de bara lära sig spela ordentligt, så bör det gå bra. Jag har dömt rätt många matcher i norra serien, så att man .känner rätt väl till spelstandarden där.
Man håller väl på hemmalaget som segrare i södra gruppen, säger Hemsebasen Raul Iseuberg. Svåraste konkurrent blir väl som vanligt Hablingbo och Grötlingbo är också farliga. Vi gick ju miste om segern på protest i fjol, men i år skall det väl som sagt gå bättre.
I samband med seriestarten kan nämnas, att det kommer ut en spelkalender i år också, att det blir nya blanketter för laguppställningarna, som skall underlätta rapporteringen till förbundet. En detalj som behöver förbättras, sägs det på förbundshåll, att förening blir utesluten ur serien, som lämnar mer än två walk over.
Rune.

Gotlänningen
Onsdagen 20 augusti 1952
Nr 191

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *