Grön mässkrud och gravkapell invigda i Sjonhem.

Högmässan i söndags i Sjonhem fick en särskilt högtidlig prägel, då den inramades av tvenne invigningsakter. En ny mässkrud invigdes före gudstjänsten och ett gravkapell efteråt.
Trots det ovanligt intensiva regnandet var kyrkan fylld, när psalmen 189: 2 sjöngs som inledning. Prosten A. Ruhr höll invigningstal och förklarade skruden invigd. Efter en psalm följde så högmässa, varvid komminister Westerudd var iförd den nya skruden vid altaret. Efter predikan framförde pastor Wester-udd församlingens och sitt eget varma tack till donator, apotekare Nils Andersson, Kalmar — son till kyrkoherden i Sjonhem N. G. Andersson — för omtanken om födelsesocknens kyrka och för det oslitliga bandet med faderns och fädernas kyrka.
Efter gudstjänstens slut blev det samling vid gravkapellet och vädret blev för tillfället gynnsamt. Prosten Ruhr., tog plats framför det lilla altaret och talade, sedan en psalm.. sjungits, med utgång från 1 Kor. 15: 42 om den kristna tryggheten inför den oroande döden och förklarade så kapellet invigt för sitt ändamål.
Det lilla kapellets mjuka ljusa färgton, det stilfulla nästan vita lilla altaret med några rosor och två brinnande ljus gav ro och stilla frid.
Den gångna sommaren har medfört betydande tillskott till kyrkolivets tjänst i socknen. En ny kyrkogård invigdes i juli. Till denna blir gravkapellet ett värdigt komplement. En grön skrud med stola har nu tillkommit av bästa utförande, kvalitet och komposition. För något år sen invigdes en vit mässkrud.

Gotlänningen
Onsdagen 20 augusti 1952
Nr 191

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *