Hurva-offren blev ihjälslagna med yxa under sömnen.

MALMÖ 25/8 (TT). Två av offren i Hurva-tragedin, fröken Ulla Östberg och föreståndarinnan Agnes Lundin, samt kroppen efter Tore Hedin obducerades på måndagen av docent Hjalmar Sjövall. Liksom vid obduktionen efter Tjörnarpsmordet märktes en tydlig bensinlukt då man öppnade kistorna med de båda kvinnornas kroppar. Detta tyder att Hedin hällt bensin över sina offer.
Fröken Lundins kropp företedde tecken på våld i vänstra tinningen med brott på skallen och grov skadegörelse på hjärnhinnorna och hjärnan. Skadorna i tinningen kan ha tillfogats med slag med den på brottsplatsen anträffade yxans hammarända.
Beträffande fröken Östberg framhåller obducenten att kroppen har tre krossår i bakhuvudet med två brott på skallen och att dessa skador väl kan ha tillfogats med samma yxhammare.
I den del av protokollet som rör Hedin framhålles att kroppen företer utpräglade tecken på drunkning men att inga tecken på yttre våld finns annat än några småskador i pannan och på underbenens framsidor, vilka väl kan ha uppkommit genom stötar mot sjöbottnen under drunkningskampen. Obducenten har tillvaratagit Hedins hjärna för vidare mikroskopisk undersökning.
Sammanställt med brottsplatsundersökningens resultat kan man alltså bekräfta, framhåller docent Sjövall, att Hedin slagit ihjäl sina offer med yxa då de sov. Det fanns nämligen tecken på strid och inte heller några paradskador.

Gotlänningen
Tisdagen 26 augusti 1952
Nr 196

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *