Glatt, charmfullt televisionspar

från USA på blixtvisit i Visby.
De klättrade med frejdigt mo d på muren vid Norderport och lät sig villigt fotograferas när v i hittade dem. Dem, det var ett amerikanskt »televisionspar» som gjorde Visby under några timmar i går eftermiddag med t uristintendent Stig Sundahl som ciceron.
Gloria och Donald Cosgrove hette de, kom närmast från Stockholm, där de varit nu ca en vecka. För en tid sedan vann de en radiotävling i New York, en motsvarighet till vår svenska radiokarusell. De lyckades svara rätt på fyra frågor och plötsligt stod de där som vinnare, vilket innebar att mrs Gloria fick en minkpäls och andra kläder, juveler etc. Mr Donald fick en bil, guldklocka m. m. Men främst av allt, de fick en flygresa tur\’ och retur till vilket land scm helst och en veckas fritt uppehåll på platsens flottaste hotell — de bor också på Grand i Stockholm.
De gifte sig för några månader sedan och bor i New Hampstead på Long Island. Han är historielärare och hon var tidigare sekreterare i en New York-firma men nu enbart hemmafru. De har passat på att shoppa ordentligt i Stockholm, berättade de, och i deras nya hem kommer följaktligen att finnas rätt mycket som påminner om gamla Sverige, från svenska kreationer i garderoben till Orreforsglasen på bordet.
Mr Donald håller på med sin doktorsavhandling som gäller svensk kooperationsrörelse — det var närmast därför man valde att resa till Sverige.
— Sure, ni kan vara säkra på att det skall bli åtminstone en svensk vecka för min klass när jag kommer tillbaka och en hel dag särskilt ägnad åt Gotland, försäkrade mr Cosgrove medarbetaren. Både jag ech min fru har plåtat vilt i såväl färg scen i svart-vitt och de bilderna skall mina elever få se. När vi kommer hem igen — vi flyger med PAA tillbaka på tisdag — skall vi också berätta om våra upnlevelser via televisionen, clet betyder att vi får en publik på 30 milj. människor …
— Inte utan man är litet nervös, bekänner mrs Gloria med ett leende som gör henne förvånansvärt lik Ingrid Bergman.
Visby var de båda mycket imponerade av — de hade inte väntat sig att det skulle se ut så här och trafiken på de smala gatorna kunde de inte nog förskräckas av.
— Tänk om vi hade haft vår nya bil med oss, då hade jag förmodligen fått sitta på polisstationen hela tiden, skrattade Donald. Så bar det vidare i Visbytaxin, de hade ju så kort tid på sig att se på stan. Snäckgärdsbaden hade de redan hunnit med — namnet var så lustigt tyckte Gloria som nu skall förvåna omgivningen hemma med att säga ordet på perfektaste svenska. Hon övade också flitigt under intendent Sundahls överinseende hela eftermiddagen och fick också betyget A. Det betyget kvitterade hon med sitt allra vackraste leende som förrsten redan observerats av både film- och TV-producenter. Trots alla lockande anbud tänker hon dock enbart ägna sig åt sitt nyahem.
Crick

Gotlänningen
Fredagen 29 augusti 1952
Nr 199

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *