Födelsedagar

NITTIOETT ÅR fyller på fredag f. hem.-äg. Karl Klintberg, Snoder i Sproge. Han är född i Etelhem och innehade en gård i Buttle till 1912, då han flyttade till Sproge. Gården vid Snoder brukas nu av sonen. År 1892 blev hr Klintberg medlem av metodistförsamlingen i Buttle och tillhör sedan 1915 Klintehamns metodistförsamling. Musikaliskt begåvad spelade han basfiol pch tillhörde i många år församlingens strängmusik. Trots sin höga ålder är han pigg och kry och tar dagligen en cykeltur på sin trehjuling.

SJUTTIOFEM ÅR fyller på fredag lantbrukaren Gunnar Levander, Bare i Etelhem.

F. vaktmästaren Gunnar Nordahl, Norra Hansegatan 7, Visby, fyller 75 år först den 14 sept. och inte den 3, som med stöd av officiella uppgifter meddelades i går.

SJUTTIO ÅR fyller på torsdag f. landstingsmarinen och stenhuggaren Tyko Lehrberg, Flenviker i Hangvar. Han är född i Kappelshamn och gick efter värvning vid I 27 till sjöss. Efter några år på sjön återvände han till fäderneön och blev stenhuggare och har under många år haft anställning vid firma J. O. Johnsson & Son i Slite. Jubilaren, som är livligt intresserad av arbetarrörelsen, har bl. a. varit landstingsman under ett par perioder. Personligen är han en rejäl och präktig karl.

På torsdag fyller änkefru Sigrid Nilsson, Sudergårda i Stenkyrka, sjuttio år. Hon är född i Tingstäde och änka efter jordbruksarbetaren Alfred Nilsson.

Sjuttio år fyller på torsdag änkefru Ella Nilsson, Närs i Slite.

FEMTIO ÅR fyller på fredag lantbrukaren och kyrkvärden Viktor Johansson, Österby i Fide. Han är född i Öja och övertog för ett femtontal år sedan svärfaderns gård, vilken han sköter på ett utmärkt sätt. Sedan flera år är han bl. a. ledamot av kyrkorådet. Till sin läggning glad och gemytlig har han gjort sig allmänt omtyckt och uppskattad.

Gotlänningen
Tisdagen 2 september 1952
Nr 202

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *