Födelsedagar

ÅTTIOFEM ÅR fyller på söndag f. smidesmästaren Johannes Montelius, Gutenviks i Östergarn. Han är född i Östergarn och kom tidigt i smedlära hos sin fader. Efter att ha vistats i Amerika några år återvände han hem och övertog sedermera smedjan efter fadern och innehade den sdan till 1946, då han överlät den till sonen Erik. Jubilaren, som alltjämt är vid god vigör, deltar dock fortfarande i arbetet i smedjan. Alltsedan ungdomen har han tillhört baptistförsamlingen på platsen och även under många år varit dess föreståndare.

På söndag fyller f. hushållerskan Hilma Hellström, Strandgatan 46, Visby, åttiofem år.

SJUTTIO ÅR fyller på söndag hem.äg. Tyko Engström, Kyrkebys i Hangvar. Han brukar sedan många år fädernegården och har gjort sig känd som en duktig jordbrukare. Under åens lopp har hans duklighet också tagits i anspråk för ett flertal allmänna uppdrag. Sålunda har han bl. a. varit ledamot av skolrådet, fattigvårdsstyrelsen, kommunalnämnden, pensionsnämnden och kyrkorådet samt ordförande i styrelsen för sockenmagasinskassan.

SEXTIO ÅR fyller på söndag hem.äg. Axel Bolin, Rosenbys i Eskelhem. Han är född vid Mafrids i Västergarn och har tidigare i många år drivit trafikbilrörelse i Eskelhem. Jubilaren har varit ledamot av skolrådet och kyrkorådet och ordförande i familjebidragsnämnden samt fjärdingsman. Sedan GLC:s lokalavd. bildades 1934 har han fungerat som kassör inom denna och vidare är han revisor i Eskelhems sparbank. Personligen är han en rejäl och präktig karl.

På söndag fyller hem.-äg. J. E. Sunvall, Hejdegårda i Hejde, sextio år.

FEMTIO ÅR fyller på söndag platsvakten vid Dune hållplats i Dalhem fröken Linnea Pettersson. Hon har tidigare förestått Pressbyråns kiosk i Roma och Roma andelstvätt. Sin nuvarande befattning tillträdde hon för några månader sedan.

På söndag fyller fru Vivi Jonsson, maka till lantbrevbäraren Richard Jonsson, Hägdarve i Akebäck, 50 år. Hon är medlem av styrelsen för Röda korset samt tillhör kyrkliga syföreningen.

Gotlänningen
Torsdagen 4 september 1952
Nr 204

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *