Kungastafett runt Gotland

under oktober och november.
I slutet av oktober och början av november kommer en kungastafett att gå fram över de gotländska bygderna. Den ingir som ett led i den riksomfattande kungastafett som Svenska gångförbundet anordnar och som skall nå fram till Stockholm på kungens 70-årsdag den 11 november.
Inbjudan har i dagarna gått ut till de föreningar av skilda slag som var med och ordnade kungastafetten på Gotland år 1948. Stafetten kommer att gå fram efter samma sträckning som för fyra år sedan och kommer sålunda att beröra över 70-talet av de gotländska småkommunerna. Man räknar med att ett 40-tal föreningar skall ordna de kurirer som bär budkavlen med hyllningsadressen till kungen. Budkavlen utgår från Visby söndagen den 19 oktober och kommer tillbaka på kvällen den 6 november och man räknar med att överlämnandet i Visby skall ingå som ett led i 6 november-firandet. I samband med växlingen på de olika orterna på landsbygden planeras även högtidligheter i stil med 1948.
Den sammanlagda sträckan som Kungastafetten går fram över Gotland är drygt 53 mil och antalet växlingar är också 53. Sträckorna varierar mellan 7,9 och 13,6 km. Varje sträcka delas upp på olika kurirgr. Huvudsakligen är det idrottsföreningar som står som arrangörer, men även politiska och andra ungdomsföreningar är med.

Gotlänningen
Måndagen 15 september 1952
Nr 213

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *