Landet underhåller staden på

Läroverkets aula i morgon.
I morgonkväll brakar det löst i Läroverkets aula med en hejdundrande underhållningsafton i SLU-regi. Det är Visby SLU-avdelning som inbjudit en mängd förmågor från landsbygden i akt och mening att ge visbyborna ett litet smak- och hörprov på det som landsbygdens ungdom roar sig med i nöjesväg. Men kanske inte bara i nöjesväg kommer de att höra av sig, för det glunkas också om att ungdomen här i Visby skall få sig en lektion i konsten att själva bygga och »skramla» ihop till en samlingslokal. Programmet upptar de mest skiftande konstarter; det blir teater; Vänge-Guldrupe avdelning framför ett dramatiserat stycke av H. C. Andersen, Lill-Klas och Stor-Klas, Väskinde kommer med en pantomin: Prinsessan i tornet och Eskelhem visar upp sin fina musikcirkel. Vidare kommer den något äldre Bäckstädetrion tillsammans med riksspelman Karl Hägg att medverka, och Visbyavdelningen bjuder på tio minuters valdebatt per radio med imitation om de ledande politikerna inom länet. Kan man begära mera aktuellt så här före valet? Och så kan 4Ni räkna med talkör, allsång, solosång och duettsång och sist men icke minst Gotlänningens »Pettsånn» har fått sig anförtrott det oerhörda uppdraget som conferencier. Skall inte det bli en lyckad afton, så säj …

SLKF
Närs SLKF-are var lördagen den 6 sept. samlade till möte hos Ebba Nilson, Hallbjers. Det trevliga mötet, som trots det dåliga vädret var välbesökt, inleddes med sång. Vice ordföranden Barbro Jakobsson, valdes att leda kvällens förhandlingar. När dessa avslutats vidtog diskussion om studieverksamheten under vintern, varvid man kom överens att skaffa prospekt över ämnet Blommor i kruka och vas. Så följde kaffedrickning och samkväm med en trevlig gissningstävlan och lotteri. Vid 12-tiden skedde uppbrott. Ordföranden tackade kommittén för en trevlig kväll och mötet avslöts med »Du gamla, du fria».
Havdhems SLKF-avd. höll i tisdags f. v. sitt första höstmöte hos Ingrid Johansson, Kälder. En del av kvällens förhandlingar gällde valarbetet och höstens studiearbete. Studiekursen kommer troligen att bli en sykurs i LTK:s regi, och dessutom planeras också en mera föreläsningsbetonad kurs.
Efter en trevlig kaffepaus framförde kommittén en gissningstävling i 12 tablåer samt en lyckad sketch. Man hade dessutom ännu en tävling med pris, som tillförde kassan några välbehövliga kronor. Mötet avslöts på sedvanligt sätt med kamratring och sång.

Gotlänningen
Tisdagen 16 september 1952
Nr 214

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *