Födelsedagar

NITTIO ÅR fyller på fredag änkefru Brita Erika Karlsson, Tuer i Bro. Den gamla, som är änka efter lantbr. Johan Karlsson, som avled för många år sedan, är alltjämt pigg och kry och sköter sig själv. Hon bor hos son och sonhustru vid Tuer.

SJUTTIO ÅR fyller på fredag änkefru Anna Rosengren, S:t Nikolaigatan 25, Visby. Sjuttioåringen, som i många år varit anställd vid S:t Olofs sjukhus, är nu bosatt hos en dotter.

På fredag fyller lantbr. John Fritz Emil Gustafsson, Björkome i Väskinde, sjuttio år.

SEXTIO ÅR fyller på torsdag fru Hulda Anna Fredrika Gustavsson, Smedjegatan 3 i Visby. Hon är född på Fårö och gifte sig år 1925 med hr Karl Gustavsson. Under ett tiotal år har hon skött höst- och vårstädningen på Mariahemmet och på somrarna har hon arbetat i restaurangbranschen. Den stora fritidssysselsättningen är att pyssla med blommor.

Fru Helny Byström, Norrgårda i Björke, fyller på fredag sextio år. Jubilaren, som är maka till slaktaren Tyko Byström, tillhör Rödakorskretsens syförening.

På fredag fyller änkefru Axelina Niklasson, Burgsvik, sextio år. Sextioåringen, som är änka efter stenhuggaren August Niklasson, har gjort sig känd som en duktig hemmets kvinna.

Sextio år fyller den 17 sept. kyrkoherde Gustaf Medin, Abilds pastorat av Halmstads kontrakt, Göteborgs stift. Kyrkoherde Medin var under åren 1921-30 kyrkoherde i Eskelhem.

FEMTIO ÅR fyller på lördag fru Anna Sjögren, maka till lantbr. Walter Sjögren, Rosarve i Vall. Makarna har tidigare innehaft en gård i Atlingbo men kom för några år sedan till Vall, sedan gården vid Rosarve förvärvats.

Femtio år fyller på fredag hem.äg. Erik Jönsson, Ala i Rute. Han är född i Ala, vilken gård han övertagit efter föräldrarna. Jorden har han numera utarrenderad. Femtioåringen, som är en händig karl, arbetar nu i byggnadsbranschen.

Gotlänningen
Tisdagen 16 september 1952
Nr 214

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *