Dödsfall

I en ålder av 75 år avled i går lantbr. Axel Nicklasson, Stenstugu i Othem. Han var född i Småland och kom i unga år till Gotland som kanalgrävare, men i början på 1900-talet köpte han gården vid Stenstugu och ägnade sig åt jordbruk. Han har gjort sig känd som en duktig och snäll människa och har varit mycket omtyckt i bygden. Närmast sörjande är makan, Elin, samt barn och barnbarn.

Änkefru Olivia Söderberg, Hallegårda i Halla avled i går i en ålder av 87 år. Hon var född i Ganthem o. korn genom giftermål med lantbr. Olof Söderberg till Halla 1890. Hon har varit verksam i Roma metodistförsamling under, ett 50-tal år, där hon även tillhört dess syförening. Närmast sörjande är en son, Evert Olsson, och en fosterson, Sigurd Olsson, båda bosatta vid Hallegårda.

Lantbrukaren Algot Pettersson, Tjängdarve i Träkumla, har — som tidigare i korthet omtalats — avlidit i en ålder av 71 år. Han var född i S:t Sigfrids församling, i Kalmar län och kom till Tofta vid 15 års ålder. I 20-årsåldern emigrerade han till Amerika, där han bl. a. hade anställning vid Pullmans verkstäder. Sedan 1912 har han varit bosatt i Träkumla och på ett berömvärt sätt arbetat upp öch brukat sin gård. Han sörjes närmast av maka och sonen Ernfrid, sonhustru, en syster, fru Anna Karlsson, Lixarve i Tofta, samt bröder bosatta i Älmhult och Amerika.

I en ålder av 87 år har Magnus Alfred Jonasson, Visby, avlidit. Han sörjes närmast av maka och barn.

Gotlänningen
Tisdagen 23 september 1952
Nr 220

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *