Dödsfall

Förre mjölnaren Alfred Stjernberg, Visby, har, som tidigare i korthet nämnts, avlidit i en ålder av 73 år. Han var pigg och verksam in i det sista. Ett hjärtslag ändade den gamles liv.
Den så hastigt bortgångne började sin bana som volontär vid Wendes artilleriregemente och efter slutad tjänst år 1905 emigrerade han till Amerika, där han vistades i fem års tid, varefter han återvände till Sverige och övertog sin faders gård i Pregesta socken vilken han brukade några år för att sedan övergå till kvarnyrket. Han inköpte Ramsåsa kvarn som han innehade till år 1923 då han sålde rörelsen och flyttade till Gotland, närmare bestämt till Slite, där han fick anställning vid Slite ångkvarn. Under åren 1926-30 förestod han Edmarks valskvarn i Ala, arbetade seden en tid hos Levide valskvarn och flyttade år 1936 till Visby, där han köpt fastighet.
De sista tio åren hade han tillsammans med sin maka Hilda varit bosatt hos dotter och svärson på Skoglund, Helga och Vincent Bergström.
Den bortgångne var känd som en skicklig yrkesman och var under senare år flitigt anlitad när det gällde kvarnreparationer och dylikt.

Fru Mathilda Nilsson, Roes i Rone, har avlidit, 88 år gammal. Hon sörjes närmast av barn och barnbarn.

Endast 37 år gammal har hr Elis Fransson, Visby, avlidit. Närmast sörjes han av föräldrar, syskon och trolovad.

Gotlänningen
Onsdagen 24 september 1952
Nr 221

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *