Gotlands resurser i krig belysta

i dag vid ett stort försvarsspel.
Ett försvarsspel av för svenska förhållanden ovanlig uppläggning och omfattning — det rörde samtidigt både de militära förhållandena och civilförsvaret — har i dag ägt rum i Visby under landshövdingens och militärbefälhavarens ledning. Häri deltog representanter för länsstyrelsen, militärbefälstaben, truppförbanden, civilförsvaret samt ett stort antal statliga och kommunala myndigheter m. fl. Som åhörare hade bl. a. inbjudits stadsfullmäktiges och drätselkammarens ordförande.
Spelet inleddes med att de militära deltagarna samt civilförsvarets representanter redogjorde för de resurser i fråga om personal och materiel, som står till buds inom Visby. Därpå fick deltagarna redogöra för de åtgärder, som envar inom sitt verksamhetsområde har att vidtaga i samband med att beredskapen gradvis skärpes. Under slutskedet genomspelades händelseförloppet vid en total mobilisering.
Genom spelet fick deltagarna —flertalet specialister på var och en sitt område — en mycket värdefull och — det måste tilläggas — imponerande totalbild av vad som gjorts och göres här för beredskapen i händelse av ofred. Under spelet framkomna eventuella svaga punkter i förberedelserna kommer självfallet nu att bli föremål för speciell uppmärksamhet av vederbörande myndigheter och chefer.

Gotlänningen
Onsdagen 24 september 1952
Nr 221

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *