Skolungdomsfinal på Gutavallen i morgon.

Över 200 av öns bästa idrottsungdomar, som kvalificerat sig vid uttagningstävlingarna, samlas i morgon kl. 12 på Gutavallen för att vid folkskolornas DM-tävlingar tävla om de förnämliga vandringspriserna i trekamp och stafett samt individuella utmärkelser.
Att döma av resultaten i uttagningarna är Slite, Bunge, Vänge och Roma favoriter men då tävlingarna ägt rum under olika ban- och väderleksförhållanden kan mycket inträffa i finalen.
Individuella deltagare som i uttagningstävlingarna nått 1,000 poäng eller däröver får delta i finalen även om deras lag ej kvalificerat sig. På korten skall noggrant anges namn, ålder och hur många deltagare som ingår i laget eller om vederbörande startar individuellt. Stafettlag skrivas på särskilt kort med namnuppgifter o. ålder samt hur många plus- och minusmeter laget erhåller.
Efter tävlingarnas slut måste alla tävlingskort lämnas in vid sekreterarbordet och samtliga ledare måste hjälpa till att räkna ut poängen för att därmed underlätta tävlingsledningens arbete. Alla skolor som har egna nummerlappar bör ta med dessa. Anmälan om deltagare lämnas till ordf. el. sekr. senast i dag kl. 20.
Tävlingsledningen är synnerligen tacksam för uppmuntringspris till duktiga pojkar o. flickor.
Åskådare är givetvis välkomna och för dem som inte har möjlighet att vara med hela tiden kan nämnas att stafettlöpningarna börjar ungefär vid 2-tiden. Hela tävlingen beräknas vara klar kl. 3.
Skolidrottssektionen.

Gotlänningen
Torsdagen 25 september 1952
Nr 222

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *