Många trafikmål vid tinget på Skogs.

Vid dagens tingssammanträde vid Skogs i Levide hade man att behandla 10 mål.

»Sömnige bilisten» som körde på en parkerad bil i Fröjel var den som först stod till svars. Det var en chaufför som efter nattvaka slumrat till vid ratten och vid uppvaknandet upptäckte att han endast var åtta meter från en parkerad personbil. Den parkerade bilen fick en del ska. dor vid sammanstötningen. Inga skadeståndskrav framfördes. Svar. erkände.

En traktorförare som kört ut på allmän väg från enskild väg, skyllde på att utfarten var skymd men medgav att han kört oförsiktigt. Både person- och egendomsskador hade uppstått, men det ekonomiska hade redan reglerats.

På Burgebacke i Levide hade en personbil kolliderat med en skåpbil i tät dimma. Personbilens förare framhöll att han blev bländad av den mötande bilen, när den kom ner för backkrönet. Svar, sade att han. dragit sig åt höger trots sin försiktiga körning. Åkl. ansåg att svar. förlorat orienteringen.

I Hablingbo hade ett traktortåg och en personbil kolliderat. Traktorföraren erkände att han kört mitt i vägen och haft uppmärksamheten riktad på folk som arbetade på ett betfält i närheten. Bilen blev svårt demolerad och reparationskostnaderna uppgick till 1.600 kr. Men då bilen var försäkrad yrkade biläg. endast på förlorat bonus och stillastå1 ende 245 kronor.

Det förbjudna området på Hoburgen hade väckt nyfikenhet hos ett par tältande herrar, som efter att ha läst anslåget gick in på området. När de återkom till utgångspunkten stod en militärpatrull och väntade på dem för vidare befordran till polis. Båda erkände.

Motorcykel utan tänd lykta hade en person framfört genom Klintehamn efter mörkrets inbrott och därtill bullersamt. Svar. framhöll att lyset varit dåligt och att han därför dragit på motorn för att lyset skulle bli bättre.

En person som ej betalt fordonsskatt erkände.

Två på samma cykel och utan tänd lykta efter mörkrets inbrott erkände.

Av målen återstår två, och utslag kommer i morgon.

Gotlänningen
Torsdagen 2 oktober 1952
Nr 228

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *