Jordfästningar

Till den sista vilan vigdes i går stoftet, efter änkefru Karolina Olsson, Hemmor i När. Kistan inbars i kyrkan under det att kantor E. Cederlund utförde sorgemusik på orgeln. Som inledning på den högtidliga akten sjöngs ps. 377: 1-3. Kyrkoherde Hilding Jacobsson höll sedan griftetal med text från Hebr. 11:16 och förrättade jordfästningen. Ps. 579: 1-3 sjöngs till sist, varpå kistan utbars och sänktes i graven. Den bortgångnas minne hedrades med en vacker blomstergärd. Predikant Axel Eriksson höll ett kort tal och nedlade en krans från Ev. fosterlandsstiftelsen.

I Norrlanda kyrka jordfästes i går stoftet efter änkefru Karolina Hansson, Änggårda i Anga. Den högtidliga akten inleddes med ps. 572: 1-2, varpå kyrkoherde Harry Sjögren höll griftetal med utgångspunkt från Joh. 11: 25 och förrättade jordfästningen. Unisont sjöngs sedan ps. 424: 6-8 och under sorgemusik och klockringning utbars kistan och sänktes i graven, vid vilken en rik och vacker blomstergärd nedlades.

Till gravens ro har vigts stoftet efter lantbrukaren Algot Pettersson, Tjängdarve i Träkumla. Efter en andaktsstund i sorgehuset fördes kistan i processin till kyrkan, där den inbars under stilla sorgemusik. Ps. 549 inledde den högtidliga akten, varefter kyrkoherde I. Lilja höll griftetal och förrättade jordfästningen. Som avslutning på akten sjöngs ps. 331. Vi graven nedlades en vacker blomstergärd av anhöriga o. vänner till den bortgångne.

Gotlänningen
Fredagen 3 oktober 1952
Nr 229

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *