som inom kort afflyttar från orten för att 1 April tillträda postmisteretjensten i Kalmar, gafs i onsdags en afskedsfest å stadshotellet, der omkr. sextio personer infunnit sig för att bringa hedersgåsten tack och farvål. Sedan gåsterna samlats i den rikt upplysta festsalen, helsades de af konsul Cramér vålkomne, hvarefter major Ihre i hjertliga ordalag uttryckte ortens och samhällets aktning och erkänsla för det sått, på hvilket hr Lindquist, under de fem år han innehaft sin ansvarsfulla plats, skött densamma. Han betygade honom allas tacksamhet för den plikttrohet, den humanitet och det tillmötesgående, hvarmed han städse vetat att mellan postverket och allmänheten bibehålla det bista förtroende.
Postmästare Lindquist hembar gisterna sitt hjertligaste och lifligaste tack. Vål hade han haft lyckan att hår kunna räkna många vinner, men han såge till sin glädje uti de nu nårvarandes stora antal, att vännerna voro talrikare än han kunnat vänta. Han tackade för allt det tillmötesgående och bistånd, som han å sin sida från alla håll rönt, och utan hvilket det icke varit honom möjligt att fylla de anspråk, som allminbeten i våra dagar ställer på postverket. Han anhöll vördsammast att fortfarande få vara innesluten i vänlig hågkomst och nedkallade öfver provinsen den högstes beskydd.
Redaktör Jeurling egnade en gård af hyllning åt den man, som nu en lingre tid framgångsrikt och till allmönhetens stora belåtenhet ledt det svenska postväsendet, generaldirektör Roos. Han slöt med att uttala en förhoppning, att det postförskott, så att säga, som vi här på Gotland på senaste tid i fråga om vår samfärdsel under vintern, önskningsvis dragit på poststyrelsens välvilja, icke måtte komma oinlöst tillbaka.
Postmästare Lindquist bragte derpå k. m:ts befallningshafvande i länet sitt lifligaste erkännande för all den beredvillighet, hvarmed denna myndighet gått hans önskningar till mötes och underlättat hans arbete, hvarpå landssekreteraren Hambreus anhöll att få uttrycka länsstyrelsens erkänsla för godt och alltid angenämt samarbete.
Sedan konsul Cramér derefter utbragt en skål för hedersgästens familj, serverades supé, efter hvars intagande festen under omvexlands tal och sång fortgick ett stycke in på småtimmarne.
Gotlands Allehanda, som här på platsen är postverkets störste kund, anhåller för sin del att få på det lifligaste instämma i det erkännande, som vid denna fest från skilda håll kom postmästare Lindquist till del. Vi kunna icke gifva bättre uttryck åt vär uppfattning af hr L:s sätt att leda Gotlands postväsende, än då vi uppriktigt lyckönska Kalmar till den eröfring, denna stad i dessa dagar gör från Gotland.
Gotlands Allehanda
Måndagen den 27 Mars 1882
N:r 24